Sidder du med et glas Frederiksdal vin i hånden, skal du et øjeblik glemme alt om både druevin og kirsebærvin og lade dig overraske. Frederiksdals vine har nogle helt unikke smagsnuancer, der stammer fra ét af de bedste bær i verden, nemlig de danske Stevnskirsebær. Med dette bær har Frederiksdal Kirsebærvin etableret en produktion af kvalitetsvin, der ikke rigtigt ligner noget andet. Det er ikke traditionel kirsebærvin, som du nok allerede kender. Det er heller ikke
portvin eller
rødvin. Det er noget helt særligt.
‘Rancio’ betyder ‘harsk’ på spansk og hentyder til fremstillingensmetoden. Efter gæring omhældes vinen på små 25 liters glasballoner og sættes udenfor i solen et års tid – en metode, man har brugt på Maderia, Porto og i Banyules og
Maury igennem århundreder. Solen, regnen, kulden og varmen tilfører en helt særlig smagsprofil med noter af orangeskal, figner og nødder. Herefter lagres den yderligere et år i gamle 450 liters Cognac-fade, der afrunder paletten med noter af karamel.
Rancio er skabt til chokolade, nødder, figner og svesker, blåskimmeloste eller andre fyldige oste, steg eller terrin af foie gras eller alm. fuglelever, gerne med let sødligt tilbehør. Den kan også matche tunge vildtretter af hare eller dyr. Nyd den også helt alene og oplev vinens mange nuancer. Rancio er en stor oplevelse i sig selv. Hvis den får lov at ligge, vil den udvikle sig smukt de næste mange, mange år.
Velegnet til: Berberiand, patéer, charcuterie, ost, desserter, mørk chokolade, råmarinerede bær.