En økologisk syntese på to måder: både af druer vi bedst kender fra Bordeaux, Rhône og Spanien, samt af høj modenhed, koncentration, rankhed og friskhed fra højderne, hvor vinstokkene vokser. Den unge vinmager Juan Jose er eminent til at kombinere respekt for generationers viden og traditioner med innovativ tankegang.
Druerne til "Livets mening" kommer fra de højest beliggende marker, domænet har: 850-920 m. over havet, hvor de lave nattemperaturer giver syre-modspil til den koncentrerede frugt fra Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Mourvedre. Vinstokkene er h.h.vis 30 og 70 år gamle, og udbyttet er lavt.
Druerne høstes og sorteres i hånden før en lang, kold udblødning, der trækker kraft, aromastoffer og farve fra drueskallerne. Gæringen er lang, da der kun bruges naturlig gær, som sidder på druerne. Vinen filtreres ikke og lagrer 12 mdr. i små franske egefade og 8 mdr. på flaske. En fast struktureret vin med godt udviklingspotentiale. Kvinden på etiketten er Juan Jose's bedstemor, som med sin kærlighed og evne til at skabe sammenhold i familien viste ham "livets mening".
Bodega Cerron ligger i bjergene ved Albacete, som danner overgang mellem kystområdet og den castillanske højslette. Familien plantede den første mark med Mourvedre i 1895 og begyndte egen vinproduktion i 1950. Produktionen har altid været økologisk, men da det blev "moderne", blev man certificeret i 1995.
Jorden er overvejende sandblandet ler med et højt indhold af lime og kalk, nogle steder også eroderet klippe, som dræner godt. I den store højde er der ingen problemer med vinmarksygdomme og insektangreb, så økologisk drift er let -men slidsomt.
Juan Jose forener 100-årige traditioner med nye tanker og teknikker. Respekten for generationernes slid viser han med billed-etiketterne. Han bruger både små- og store egefade, ståltanke og amfora'er i produktionen og udvikler sig hele tiden. "The new generation of old world wines", som han udtrykker det.