"Denne uges vine er mest oversøiske, men det er en Rhône vin, der løber med den største hæder. Og hvidvin, en sjælden gæst!" -Vinforum om 2011. 100% fra Grand Romane, en af de mest priste skråninger i Gigondas.
Der er blot 7000 fl/år af Amadieu's mest sjældne vin. Den kommer fra Gigondas -den fabelagtige Grand Romane skråning- men da vinen er hvid, er navnet "blot" Rhône. Den er i top, når den smages -således fik 2014 højeste score (****) af mere end 50 hvidvine fra Rhône... I 1955 blev et parcel på skråningen (400 meter oppe) plantet med druen Clairette, kendt fra Châteauneuf du Pape. Druerne høstes i hånden og går direkte i små nye egefade for gæring (og siden lagring 6 måneder sur lie).
Nydes nu f.eks. til bouillabaise og grillet fisk. "Udtryksfuld vin med noter af blomster, honning, smagen er stor og fed med ikke desto mindre med en smuk friskhedö -Bettane om 2012. Pierre Amadieu om vinen: "Planted in 1955 on our terroir in altitude, this wine is a pure rarity, Clairette, from our soils of Gigondas -an exception. It expresses the freshness of our terroir of Gigondas and shows itself quite in unctuousness.Vines are harvested manually towards the end of September, pressed and vinified entirely in new barrels then aged on fine dregs during 6 months. An outstanding wine, very well balanced, all in complexity and in fineness, showing notes of pear, apples and a touch of nuts and acacias. Still round in mouth, the wine is very delicate. To drink as an aperitif, with grilled fishes, or with a goat cheese."