Elegant, floral stil med hindbær, blomme, viol og sorte oliven. Flot vægt i frugten med faste tanniner og lang smag, men friskhed og saftighed savnes ikke. "Den nordlige karakter er godt respekteret", som La Revue du Vin de France udtrykker det. Har balance til lagring.
Server til helstegt skinke med hvidløg, culottesteg og aromatiske oste. Brug karaffel som ung.
Vinstokkene, 25 - 60 år, er gamle nok til at klare den tørre sommer uden stress, men druerne var små, da der blev høstet et par uger tidligere end normalt. Mosten gærer med 20% hele klaser og følsomt udtræk af faststoffer for at bevare syreniveauet; hver parcel for sig, i 15 - 20 dage. Vinen lagrer i en blanding af store fade og brugte barriques i ca. 15 mdr.
Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv. "Den unge Emmanuel Darnaud kom på banen i 2001 og er med raket-fart røget op blandt top-producenterne i Crozes Hermitage" har Robert Parker tidligere sagt, og niveauet er kun blevet endnu bedre siden. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010.
Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit.
Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er NordRhône.
2017 var den tredje succesårgang i træk. I syd drillede vejret netop under blomstringen af Grenach og til dels Syrah, så der var en del coulure / blomsterfald, som reducerede det potentielle udbytte. Derefter fulgte en meget lang og solrig midtsommer med kun lidt regn, som satte yngre vinstokke under pres. Kvaliteten ved den ret tidlige høst var fremragende, men druerne var små, og høstmængden generelt meget reduceret. Syren er til den lave side, så forsigtighed ved vinifikationen var påkrævet for at bevare balancen til den meget modne frugt.
I nord var blomstringen også tidlig, men der var ikke de samme problemer med coulure. Hele sommeren var varm og solrig, dog med lidt regn på tidspunkter med kritisk vandmangel. Ældre vinstokke har en stor fordel under disse forhold. Der var stort set ingen sygdomsangreb, så markarbejdet var ikke hektisk. Ligesom sydpå var kvaliteten i top, da man høstede ca. to uger før 2016. Generelt er syren også her lidt lavere end året før; mere lig 2015. Der er lavet mange gemmeegnede vine.