En af de bedste årgange i nyere tid for slottet, hvis 15 ha. Grand Cru Classé marker ligger ved siden af Ch. Fonroque, nord for St. Emilion by, nærmest midt i appellationen. "En Saint Emilion så smuk, at man næsten overser dens længde og vedholdende smag": Neal Martin / Robert Parker. Den ypperlige balance lover et usædvanligt langt drikkevindue.
Vinen er sammensat af 90% Merlot, 5% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon fra limsten blandet med ler og sand på lerbund. Der er høstet beskedne 46 hl./ha. mellem 28/9 - 7/10 i fint vejr, der tillod optimal timing for de enkelte druer og parceller. En lang, ret kølig gæring, der bevarer syren i årgangens helt fuldmodne frugt, er fulgt af 12-14 mdr.s lagring i 1/3 store fade, 1/3 2.års- og 1/3 nye barriques. Druematerialet var så optimalt, at vinen næsten "lavede sig selv". Trods den høje modenhed er alkoholprocenten holdt på 14,8 og en Ph så fin som 3,65 sikrer friskheden.
Château Côte de Baleau siges at være givet til Reiffers familien i 1643 for tro tjeneste i Louis XIV's hær og har været i slægtens eje gennem arv og forskellige ægteskaber til Cuvelier, der i forvejen har Clos Fourtet i St. Emilion og Ch. Poujeaux i Moulis/Ht.Medoc, overtog det i 2013. Slottet genvandt Grand Cru Classé titlen ved revisionen i 2012.
Bordeaux 2015 er som helhed et fint år med en masse harmoniske, velbyggede vine. Vandreserverne blev fint fyldt op om vinteren, og der var ingen problemer med forårsfrost. En kølig, ret overskyet marts strakte knopskydningen ind i april, hvor solen brød frem, temperaturen steg, og udviklingen stort set blev indhentet. Blomstringen forløb fint i stabilt og solrigt vejr med kun enkelte regndage i juni. Der var lagt op til en god høstmængde.
I løbet af juli skabte tørken og den høje varme nogen stress for yngre vinstokke på meget drænende jorde. Farveskiftet begynde i slutningen af måneden men blev først generelt i august, hvor der kom ret meget regn, og væksten gik i gang igen, hvor den før var gået i stå. Årgangens endelige kvalitet blev skabt i september og oktober, hvor fin sol og meget lidt nedbør blev suppleret af kølige nætter, som forhindrede rådangreb og hjalp til at bringe det forholdsvis lave syreniveau i druerne opad igen.
Alle druesorter nåede fuld modenhed og kunne høstes komfortabelt på de optimale tidspunkter. Flot modenhed, tykke drueskind, frugtstil til den let eksotiske side og nogle steder et noget lavt vinsyreniveau præger årgangen. Mange vine charmerer tidligt, men der er også langt udviklingspotentiale i rigtig mange vine.