Lambrusco lavet på 100% Sorbara, som er den mest elegante klon af Lambrusco. Den mørke drue har en tynd skal og giver derfor en vin, der er lys i farven med små lyse røde bær i duften. Meget forfriskende, let, syrerig og ren - nærmest rensende - smag. Perfekt til pasta, tortellini, kogt og røget kød -det klassiske køkken fra Bologna og Parma.
Vinen laves traditionelt med kort maceration før en meget lang, kold gæring. Vinen får derefter "Pris de Mousse" (andengæring i tryktank) før tapning. Flasken og etiketten er en reproduktion af en flaske fra 1892.
Cleto Chiarli - manden bag Lambrusco
De første flasker Lambrusco blev fremstillet og solgt af Cleto Chiarli i 1850'erne på hans restaurant i Modena. I 1860 lukkede han restauranten for at fokusere 100% på produktionen af Lambrusco. Det blev en stor succes, og i takt med at italienere i stor stil emigrerede til andre dele af verden, voksede produktionen og eksporten, og firmaet ekspanderede kraftigt gennem de efterfølgende 100 år, kun afbrudt af et par års lukning fra '44-'46.
I slutningen af 1970'erne begyndte andre firmaer i området at masseproducere Lambrusco. Producenterne gik på kompromis med kvaliteten for at imødekomme "Lambrusco-trenden" og forbrugernes smag. Men som så meget andet døde trenden ud efter nogle år og efterlod Lambrusco med et negativt ry.
Tilbage til rødderne
I 2002 søsatte duoen, Mauro og Anselmo der er 4. generation af grundlæggeren Cleto Chiarli, et ambitiøst projekt: De opførte et helt nyt vineri med state-of-the-art teknologi, der gør dem i stand til at producere de bedste kvaliteter af Lambrusco.
Projektet er tilendebragt med succes. Både danske og internationale medier roser vinene, der hovedsageligt er lavet på de to Lambrusco-kloner Sorbara og Grasparossa. Organisationen Slow Food har tildelt Cleto Chiarli en udmærkelse, der bekræfter, at alle vingårdens vine er af høj kvalitet.