Supertoscaner med en kompleks og charmerende duft vidner om den friske og sprøde frugtige smag med en silkeblød og vedholdende afslutning. Druerne kommer fra Crebreos marker omkring Greve i Chianti. Blendet er Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Vinen lagrer i 225 l. franske eg - heraf 30% ny eg, 40% et år og 30% to år gamle - i 18 måneder og herefter yderligere 6 måneder på flaske.
Vinen har stort gemmepotentiale - op til 20-30 år. Nyd den uden mad eller til kødholdige retter.
Tenute del Cabreo, der blev en del af Folonari-familien i 1967, arbejder i to områder omkring byen Greve i Chianti. Det første, kendt som Zano, er beplantet med 45 ha. marker af Sangiovese og Cabernet Sauvignon. Druerne herfra bruges til vinen Cabreo. Det andet område ligger i Panzano på Chianti Classicos højeste bakker. Her har huset 20 ha. med Chardonnay og Pinot Noir, som bruges til vinene La Pietra og Black.
Alle vine fra Tenute de Cabreo har masser af personlighed og elegance. Cabreo il Borgo har det mere traditionelle Supertoscaner blend med Sangiovese og Cabernet Sauvignon, som har begejstret siden 1982. La Pietra Chardonnay og Black Pinot Nero beriger Toscana med en burgundisk stil.
Folonari fremstiller noget af det bedste og mest autentiske vin i Toscana. Huset ejer flere vingårde i Toscana i områder, der hver udtrykker dets sande Toscana: Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Bolgheri og Montecucco i Maremma. Alle vine afspejler ejere Ambrogio og Giovanni Folonaris filosofi: Elegance, en tydelig identitet og tæt tilknytning til regionen, samtidig med respekt for hver af regionernes forskelligheder og værdier.
Ambrogio og Giovanni Folonaris historie går mere end 200 år tilbage. Deres forfader, Lorenzo Folonari blev født i 1729. Som mange andre skabte han sig en forretning inden for bl.a. vinproduktion. De næste generationer udbyggede forretningen, bl.a. via opkøb af forskellige vinproducenter i Toscana. Tenuta del Cabreo og Tenuta di Nozzole, begge i Chianti, blev købt i hhv. 1967 og 1971.
I år 2000 stiftede Ambrogio, sammen med sin søn Giovanni, firmaet Tenute Ambrogio e Giovanni Folonari, som bestod af fem vingårde i Toscana. Firmaet stræber efter at fremme regionen og dens diversitet med fokus på høj kvalitet, elegance, tydelig karakter og bånd til de forskellige lokale distrikter.
Kvalitet, innovation og respekt for lokale forhold er værdier, som familien stræber efter.
Begrebet Supertoscaner bliver brugt om vine, der bliver fremstillet af druer dyrket i Toscana men hovedsageligt på ikke-lokale druesorter. Tilbage i 1970'erne var en gruppe ambitiøse producenter frustrede over bureaukratiet inden for Italiens vinlovgivning, og de bgyndte at fremstille vine med "internationale druer" som Merlot og Cabernet Sauvignon. Da det ikke var tilladt i DOC, blev vinene deklassificeret, og i dag har de betegnelsen IGT. Mange af vinene er sublime og kendt for deres høje kvalitet.