Trods en beskeden rangering som "Bordeaux Supérieur" er det mester-teamet fra Ch. Nenin i Pomerol, der har lavet vinen her i over 20 år. En rigtig højre-bred vin på 90% Merlot og 10% Cabernet Franc. Deres standard er stor frugtsaftighed med silkeblød stil og fin mineralitet. Lavet kun i ståltank for at være hurtigt åben og indbydende, men udvikler sig stadig i årevis.
Château Saint Michel er på kun 6 ha. og ligger på grænsen til Fronsac med 30-årige vinstokke på en kombination af ler- og sandjord. Da Delon-familien fra Leoville Las Cases, Cru Classé, købte Ch. Nenin, fulgte Saint Michel med. Nenin-teamet laver stadig vinen, og det lille slot bliver nu brugt af Delon som "laboratorium" til at afprøve nye teknikker og redskaber, før de implementeres i større skala. Fx. har det lille slot et avanceret, optisk druesorteringssystem, som normalt ville høre større slotte til. En vin over norm i forhold til sin kategori.
Bordeaux Supérieur er en overbygning på Bordeaux AOP, som bruger de sædvanlige druer fra distriktet men med lidt højere krav. De fleste ejendomme, der producerer Bx. Supérieur vin, ligger på højre bred nord for Pomerol & St. Emilion, udenfor kommunerne med egen AOP, eller opfylder ikke disses regler.
Vinstokkene skal plantes tættere: 4500 / ha., hvor Bx. AOP kan nøjes med 4000. Udbyttet skal være 10% lavere og den potentielle alkoholprocent ved høsten (drumodenheden) ½ % højere (min. 10 %). Hvid Bx. Sup. findes også, men skal, i modsætning til Bx. AOP, have sødme. I Frankrig bruger kun Bordeaux og Beaujolais dette system, som er meget udbredt i Italien.
Bordeaux 2015 er som helhed et fint år med en masse harmoniske, velbyggede vine. Vandreserverne blev fint fyldt op om vinteren, og der var ingen problemer med forårsfrost. En kølig, ret overskyet marts strakte knopskydningen ind i april, hvor solen brød frem, temperaturen steg, og udviklingen stort set blev indhentet. Blomstringen forløb fint i stabilt og solrigt vejr med kun enkelte regndage i juni. Der var lagt op til en god høstmængde.
I løbet af juli skabte tørken og den høje varme nogen stress for yngre vinstokke på meget drænende jorde. Farveskiftet begynde i slutningen af måneden men blev først generelt i august, hvor der kom ret meget regn, og væksten gik i gang igen, hvor den før var gået i stå. Årgangens endelige kvalitet blev skabt i september og oktober, hvor fin sol og meget lidt nedbør blev suppleret af kølige nætter, som forhindrede rådangreb og hjalp til at bringe det forholdsvis lave syreniveau i druerne opad igen.
Alle druesorter nåede fuld modenhed og kunne høstes komfortabelt på de optimale tidspunkter. Flot modenhed, tykke drueskind, frugtstil til den let eksotiske side og nogle steder et noget lavt vinsyreniveau præger årgangen. Mange vine charmerer tidligt, men der er også langt udviklingspotentiale i rigtig mange vine.