Det lille 4. Cru slot fra det centrale Margaux ses ret sjældent. Vinen er meget tro mod kommunens grundstil med intens frugt i en ramme af faste men glatte tanniner og frisk frugtsyre. Både mørke- og lyse bærtoner, blomme, skovbund, tobaksblad, tør chokolade, krydderurter og egefad. Lang eftersmag. Udvikler sig videre en del år.
Druerne håndhøstes og mosten gæres delvis i stål, delvis i cementtanke, hvor udblødningstid og overpumpninger varierer efter årgangens karakter. Malo- / æble-mælkesyregæringen sker delvist i træfade, og vinen lagrer, i starten på gærresterne, i barriques 12-18 mdr.; 30-50% nye fade. Parceller og druetyper lagrer hver for sig, og deres udvikling vurderes, inden vinen stikkes endeligt sammen. Der er en 2. vin til materiale fra yngre vinstokke og fade, der ikke vil give den rigtige balance i 1. vinen.
Château Pouget har 10 ha. marker på kiselholdigt sand med meget lidt ler, lige syd for Ch. Kirwan og Ch. Prieuré-Lichine. De er plantet med 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Cabernet Franc; så tæt som 10.000 vinstokke/ha., der er over 40 år i gennemsnit. Der er omlagt til økologisk drift med certificering fra årg. 2017.
I begyndelsen var der kun et vineri. En beskeden beboelse blev senere bygget til. Der er derfor et våbenskjold, tegnet af Marchal Richelieu, og intet slot på etiketten. Familien Pouget-Chevailles, der har givet ejendommen navn, drev den i over 150 år fra 1748, til Guillemet overtog i 1906 og yderligere købte nabo Ch. Boyd-Cantenac i 1932. Lucien Guillemet er teknisk direktør på begge slotte.
2016 i Bordeaux havde todelt vejr med en flot slutning: Vinteren var den varmeste i mere end 100 år med særdeles meget vand. I det tidlige forår faldt temperaturen og regnen forsatte, så -trods en tidlig knopskydning- gik udviklingen langsomt. Man undgik stort set de frostskader, som ramte bl.a. Loire og Bourgogne. Temperaturen steg i slutningen af maj, hvor blomstringen begyndte. Den blev lang og noget ujævn, men frugtsætningen var generelt god. 1. del af vækstsæsonen var meget mere regnfuld og med næsten 1/5 færre soltimer end gennemsnittet. En traditionel reaktion ville være at afløve kraftigt for at eksponere druerne mere for solen, men det skulle man ikke gøre....
Fra slutningen af juni skiftede vejret 180 grader: solrigt og næsten helt tørt til ind i oktober. Tre ret korte hedebølger i juli og august gav de fleste steder ikke problemer, pga. de store vandreserver i jorden, før den sidste, hvor væksten for yngre vinstokke på drænende jorde begyndte at gå i stå for alvor og det spredte sig efterhånden i regionen. Kraftig regn 13. & 14. september var mere end velkommen og satte fart i modningen igen, så balancen mellem tanniner, frugt og syre blev genoprettet i de røde druer. Høstperioden var historisk lang: fra de første hvide druer i begyndelsen af september til de sidste Cabernet Sauvignon sidst i oktober og botrytiserede druer i Sauternes først i november.
De hvide vine er generelt aromatiske med tendens til en lidt rund stil og et syreniveau lidt i underkanten af det gennemsnitlige for druer, der blev høstet før den forfriskende regn. Sauternes lader til at være en stor succes.
Rødvinene har en ret tannisk struktur efter den lange tørke, men meget fin frugtkoncentration efter en modningsperiode, der var ca. 20% længere end vanligt, og udbyttet er fint. Håndteringen af druernes udblødningsfase er væsentlig for stilen, især for Merlot: Længden og antallet af overpumpninger afgør bevarelse af syrebalancen, og om frugten holdes frisk eller bliver noget "eksotisk".
Der er ikke nogen konsistent kvalitetsforskel mellem venstre- og højre bred, og alt peger på fine kvaliteter også blandt de mindre vine på begge bredder.