Vinen har, som eneste Bordeaux, været konstant i Erik Sørensen Vin's sortiment i årtier. Kvaliteten er enestående stabil. Vinen har Merlotdruens kødfulde saftighed med noter af kirsebær, solbær, multebær og blomme, men også Bordeaux's faste struktur med fintkornede tanniner og en lille snert jordbund. Til mange, mellemkraftige kødtyper, ikke mindst lam, og modne oste.
Vinen er næsten altid 100% Merlot. (1-2% Cabernet Franc kan forekomme). Vinen lagres 18 mdr., delvist på egefad, delvist i tank, afhængigt af årgangen. Egetræet må fornemmes men ikke dominere. 2015 er en solid, helstøbt vin, som lever op til årgangens ry og kan udvikle sig videre.
Mayne-Vieil ligger højt nord-nordvest for havnebyen Libourne med udsigt ned mod Pomerol. "Det gamle herresæde" /Mayne-Vieil har kældre fra 1600-tallet, og nuværende bygninger er fra 1860. Sèze familien erhvervede ejendommen i 1918, og der er efterhånden tilkøbt parceller, så vinarealet nu er 32 ha. AOP Fronsac og 15 ha. AOP Bordeaux i én blok omkring ejendommen. Fronsac's kommunegrænse går tværs gennem markerne. Bertrand Sèze, der laver vinen, overtog fra sin far i 1980. Plantningerne er næsten udelukkende Merlot, 35 år i gennemsnit.
Bordeaux 2015 er som helhed et fint år med en masse harmoniske, velbyggede vine. Vandreserverne blev fint fyldt op om vinteren, og der var ingen problemer med forårsfrost. En kølig, ret overskyet marts strakte knopskydningen ind i april, hvor solen brød frem, temperaturen steg, og udviklingen stort set blev indhentet. Blomstringen forløb fint i stabilt og solrigt vejr med kun enkelte regndage i juni. Der var lagt op til en god høstmængde.
I løbet af juli skabte tørken og den høje varme nogen stress for yngre vinstokke på meget drænende jorde. Farveskiftet begynde i slutningen af måneden men blev først generelt i august, hvor der kom ret meget regn, og væksten gik i gang igen, hvor den før var gået i stå. Årgangens endelige kvalitet blev skabt i september og oktober, hvor fin sol og meget lidt nedbør blev suppleret af kølige nætter, som forhindrede rådangreb og hjalp til at bringe det forholdsvis lave syreniveau i druerne opad igen. Alle druesorter nåede fuld modenhed og kunne høstes komfortabelt på de optimale tidspunkter. Flot modenhed, tykke drueskind, frugtstil til den let eksotiske side og nogle steder et noget lavt vinsyreniveau præger årgangen. Mange vine charmerer tidligt, men der er også langt udviklingspotentiale i rigtig mange vine.
Fronsac ligger højt og smukt med bølgende bakker lige vest for Pomerol, ned mod Gironde floden og med bifloden Isle mod øst. Distriktet kaldes ikke uberettiget "Girondes Toscana" pga. landskabet. Der er 800 ha. marker i Fronsac og 250 ha. i Canon-Fronsac, som historisk har egen appellation, men der er ingen gennemgående forskel på vinene, og reglerne for dem er helt ens.
Jordbunden er stort set overalt lerblandet sand og grus over limsten og sandsten; meget mere homogent end i Saint Emilion og Pomerol. Merlot dominerer, bakket op af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, som dyrkes af ca. 150 producenter. Vinene har historisk haft større ry end de nu berømte og dyre naboer. Den kendte vinskribent Henri Enjalbert kaldte distriktet "den historiske vugge for stor Bordeaux".
Søger man vine, der yder bedre end deres prisniveau, sammenlignet med St. Emilion og Pomerol, er det indlysende at søge her.