Spansk saft og velsmag med masser af blommer i duft og smag krydret med lidt sort peber og læder. Lagring 6 måneder i amerikanske egefade giver en blødere stil med snert af vanilje, end franske fade ville gøre. Server ved 16-18 grader både uden mad samt til grillet eller stegt kød, BBQ, og god spansk saltet lufttørret skinke og chorizopølse.
Bodegas Piqueras er en familie vingård, der blev stiftet i 1915 og i dag ledes af 4. generation. I de første mange år solgte huset deres vin i bulk til andre områder i Spanien, men i 50'erne skiftede de fokus og besluttede sig for selv at sælge vin. Huset solgte sin første flaske i 1961 og har eksporteret siden 1987.
Da vinenes succes ikke tillod tilstrækkelig udvidelse af faciliteterne, blev et helt nyt vineri bygget i 2002, og produktionsudstyret er topmoderne, samtidig med at man holder fast i områdets traditioner og egnstypiske stil. Produktionen har været økologisk i mange år; ikke svært her hvor klimaet sjældent giver anledning til sygdom i vinstokkene. Markerne afgræsses af får, der samtidig gøder jorden. Man producerer selv al sin energi med solpaneler på hele vineriet, anvender ret lette flasker og emballage med minimalt forbrug af pap. I det omfang, der vandes yngre vinstokke, er det fra gamle regnvandscisterne fra maurernes tid. En producent, der leverer høj og stabil kvalitet i sin klasse.
Piqueras ligger i Almansa i den sydøstlige del af Spanien, næsten stik vest for Valencia, i udkanten af den store La Mancha højslette syd for Madrid. Området har knapt 7000 ha. marker på en højslette med næringsfattig jord, hovedsageligt limsten, grus og sand. Klimaet er semi-kontinentalt med store temperaturforskelle mellem dag og nat i de vigtige måneder inden høst; ikke mindst pga. højden. De fleste marker er på fladt land, hvilket fungerer fint, da jorden dræner godt, nedbørsmængden er lille og soltimerne mange. Området har haft appellation / D.O. siden 1964. Vinene har så bred appel, at 80% af distriktets produktion eksporteres.