Elegant, luftig vin fra dyb, eroderet granit med gamle vinstokke. Modne kirsebær, solbær og et lille toasted præg. Saftig, finkornet og letløbende stil med mineralitet fra jorden. Fx. afkølet til lyse fisk, charcuterie og kylling i lys sovs -eller bare solskin og snacks i haven.
Brouilly kommune er sydligst i båndet af grand cru kommuner og den største med marker rundt om Mont Bruilly. De tæt plantede vinstokke, hele 10.000/ha., vokser på marken Pierreux i den sydlige del. Der høstes manuelt i små kasser. Efter yderligere sortering på vingården gæres vinen delvis med maceration carbonique* og delvis i åben tank; kun med naturlig gær. Vinen lagres 10 mdr. i 30 hl. træfade og tappes uden klaring eller filtrering.
Marc Delienne kommer fra finansverdenen, hvor han har tjent penge nok til at realisere en gammel drøm om selv at lave den vin, han altid har holdt af. Efter at have rejst i vindistrikter i Sydfrankrig i 30 år, havde han et godt netværk at starte på. Kombinationen af passion, penge og personlige kontakter har bragt ham langt på få år: Han begyndte ydmygt som markarbejder på Domaine de Trevallon i Provence, hvor han efterhånden også blev involveret i vinifikationen. Derefter en hurtig men intens videreuddannelse på Domaine de Fa i Beaujolais, som hans anden ledestjerne, Graillot familien fra Crozes-Hermitage, lige havde erhvervet et par år før.
Marc Delinienne købte så selv Chateau de l'Abbey med 4,9 ha. marker. En 3-etagers, klassicistisk bygning sydvest for Fleurie landsby med markerne lige nedenfor. Ejendommen var noget forsømt, og der blev straks bygget en ny fadkælder. Alle stokke er plantet for mellem 40 og 80 år siden, hvilket giver intense og dybe vine. Han har fra starten været opsat på at arbejde biodynamisk, som Graillot familien gør, og regner med Demeter-certificering ca. 1921. Han er meget ydmyg omkring sit projekt og søger stadig rådgivning hos sine læremestre. 2015 var en meget fin årgang at debutere med, og hans vine har fået en meget flot modtagelse siden.
*maceration Carbonique er gæring af hele druer eller klaser i en lukket beholder, der fyldes med kuldioxid og er uden ilt. Gæringen sker så indefra i de hele druer, bringer ekstra frugtige toner frem i vinen og undertrykker indtrykket af tanniner. Teknikken er mest kendt fra Beaujolais, men bruges også fx. i Languedoc-Roussillon, især til at mindske det rustikke præg, Carignandruen kan have. Vin af druer gæret på denne måde kan senere blandes med andre partier / druer for at skabe den balance i vinen, man ønsker.