Spændstig vin med sprødhed og syrespil. Toner af citron og grape og et lille, urtet præg. Druerne er fra gamle vinstokke plantet i bunden af skråninger på kalk-lerjord, der holder godt på fugtigheden. Vinen laves helt i ståltank for at bevare dens livlige stil. Prøv den til fx. skaldyrsterrine og røget fisk.
Aligoté har været i Bourgogne i over 200 år. Da den er mere robust mod forårsfrost og modner ret tidligt, plantes den gerne på de lavere områder med dybere jord. Den spiller, med sin virile karakter, en rolle i mange udgaver af Crémant de Bourgogne, men er måske mest kendt som den oprindelige og ægte vin til "Kir", som Dijon's borgmester med samme navn serverede til sine receptioner i årtier.
Confuron-Gindre er et lille, ambitiøs Bourgognedomæne. Seks generationer Confuron har haft jord under neglene i Côte de Nuits, de sidste tre med dette domæne, som blev skabt af farfar til den unge Edouard, der i disse år er ved at overtage ansvaret og tegne vinenes stil. Hans far Francois og frue Claudine Gindre satte deres efternavne på etiketterne i 1989. Udover Francois' marker i Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges har Claudine Gindre tilført arealer i Gevrey-Chambertin og Bourgogne AOP, så det samlede markareal nu er ca. 11 ha. Domænet har hjemme i Vosne-Romanée på grænsen til Nuits-Saint-Georges.
Francois har i årevis været inspireret af biodynamien og er certificeret med "Agriculture raisonnée" for sin produktion. Den grundlæggende opfattelse er, at arbejdet i marken og sikring af vinstokkenes trivsel og naturlige modstandskraft mod sygdomme er næsten vigtigere end vinifikationen. Profylaktiske metoder, som han kalder det. Det handler bl.a. om omsorg for det mikrobiologiske liv i jorden, ingen kemiske sprøjtemidler samt rigtig beskæring og udtynding under hensyn til månekalenderen.
Hans søn Edouard kom tilbage "til rødderne" fra et vinprojekt i Sydafrika i 2015. Han er fra 2016-årgangen ved at implementere sine ideer til yderligere forbedring af vinene. Hans ledestjerner er maksimal klarhed i frugten og størst muligt præg af netop det "lieu dit"/konkrete markområde, druerne har vokset på. Det indbefatter delvis brug af hele klaser i gæringen, mere begrænset "pigeage"/nedtrykning af faststofferne i mosten før- og under gæringen for at mindske overførsel af grønne tanniner til vinen, og en reduceret brug af nye egefade. For yderligere at bringe terroir-præget i vinene i front vil de 2,37 ha. i Vosne-Romanée, som ligger forskellige steder i kommunen, i de kommende årgange blive opdelt i mindre partier vine, der afspejler deres helt konkrete voksested. På xlburgundy's producentoversigt er domænet, som få andre, mærket med "Valeur sûre" / et sikkert valg.