Meget ren finesserig vin med masser af kirsebær og hindbær bakket op af lidt krydret eg. Stram og fokuseret. Syren afstemmes fint af den røde frugtsmag.
Efter høst i hånden får druerne fra de 35-årige vinstokke kold udblødning i fem dage før gæring med halvdelen i hele klaser. En daglig pigéage, hvor faststofferne trykkes ned i mosten, fra starten af gæringen, afløses af overpumpninger i resten af den 20 dage lange macerationstid. Vinen lagrer 17 mdr. i let toastede egefade fra Troncais- og Allier skovene, 25% nye fade. Vinen omstikkes en gang før tapning. Klares og filtreres ikke.
Beaune kommune har ingen af de allerstørste navne, men producerer, med hele 42 Premier Cru marker der dækker mere end tre fjerdedel af arealet, en meget høj generel kvalitet. 1. Cru marken "Les Tuvilains" ligger centralt på skråningen lige under Avaux, nærmest i midten af 1. Cru striben, der løber igennem kommunen. Jordbunden med et ret højt indhold af ler og finkornede aflejringer i limstenen giver ganske fyldige vine.
Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. Klaring bruges ikke til rødvine, og filtrering meget sjældent.