Blød duft med fuldmodne kirsebær og solbær plus en sitrende frugtsyre som duften af citrongeranium gnedet mellem fingrene. Klar, liflig, indsmigrende frugtsmag i en lidt mere kølig stil end duften; pift af stikkelsbær og spansk kørvel / frisk anis i eftersmagen. Smager af sommer på alle årstider.
Druerne kommer fra en mark i ca. 400 m.s højde vest for byen Leynes, ca 10 km. nord for Fleurie. Der er mest ældre vinstokke plantet tæt, 8000 stokke/ha., på varierende jordbund af ler/kalk og granit i varierende grader af erosion. Høsten er manuel i små kasser. Druerne eftersorteres i kælderen og gæres med maceration carbonique* teknikken og kun naturlig gær. Efter 13 dage presses vinen, så skaller og kerner fjernes, og vinen lagrer 10 mdr. i store fade uden klaring eller filtrering.
Marc Delienne kommer fra finansverdenen, hvor han har tjent penge nok til at realisere en gammel drøm om selv at lave den vin, han altid har holdt af. Efter at have rejst i vindistrikter i Sydfrankrig i 30 år, havde han et godt netværk at starte på. Kombinationen af passion, penge og personlige kontakter har bragt ham langt på få år: Han begyndte ydmygt som markarbejder på Domaine de Trevallon i Provence, hvor han efterhånden også blev involveret i vinifikationen. Derefter en hurtig men intens videreuddannelse på Domaine de Fa i Beaujolais, som hans anden ledestjerne, Graillot familien fra Crozes-Hermitage, lige havde erhvervet et par år før.
Marc Delinienne købte så selv Chateau de l'Abbey med 4,9 ha. marker. En 3-etagers, klassicistisk bygning sydvest for Fleurie landsby med markerne lige nedenfor. Ejendommen var noget forsømt, og der blev straks bygget en ny fadkælder. Alle stokke er plantet for mellem 40 og 80 år siden, hvilket giver intense og dybe vine. Han har fra starten været opsat på at arbejde biodynamisk, som Graillot familien gør, og regner med Demeter-certificering ca. 1921. Han er meget ydmyg omkring sit projekt og søger stadig rådgivning hos sine læremestre. 2015 var en meget fin årgang at debutere med, og hans vine har fået en meget flot modtagelse siden.
*maceration Carbonique er gæring af hele druer eller klaser i en lukket beholder, der fyldes med kuldioxid og er uden ilt. Gæringen sker så indefra i de hele druer, bringer ekstra frugtige toner frem i vinen og undertrykker indtrykket af tanniner. Teknikken er mest kendt fra Beaujolais, men bruges også fx. i Languedoc-Roussillon, især til at mindske det rustikke præg, Carignandruen kan have. Vin af druer gæret på denne måde kan senere blandes med andre partier / druer for at skabe den balance i vinen, man ønsker.