Høj frugtintensitet på en på en fokuseret, ikke bred facon. Næsten Bourgogneagtig i struktur, selv om smagen er anderledes. Reverdito-stil uden skarpe hjørner. Røde bær, viol og tør sveske. Hænger længe i munden og har brug for luft eller lagring. Fuglevildt, stegt gås, kalvelever, svamperetter og ikke for heftige fåre- og gedeoste er lokale klassikere til druen.
Castagni er øst-sydøst for Ascheri marken, lidt nærmere La Morra by. Reverditos parcel ligger meget højt med kalk / mergeljord og vinstokkene på skråning mellem 370 og 450 m. Det giver større døgnvariation i temperatur, som fremmer syre og spændstighed i vinen. Druerne sortere omhyggeligt, udblødes skånsomt før- og under gæringen og lagres op til to år i store egefade. Klares og filtreres ikke.
Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning.
Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt. "Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt. Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl.
Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge. Gambero Rosso skriver: "Reverdito tilbyder karakter og dybde i vine til særdeles rimelige priser".
2015 i Piemonte vil blive husket for en rekordvarm midtsommer, som ikke gav de problemer, den kunne have gjort. Masser af vand og sne i foråret havde givet nok væde i jorden til, at modningen ikke gik i stå, og de fleste havde lært af 2003, og ikke fjernet for mange blade tidligt i sæsonen, så man undgik stort set solskoldede druer.
Nærmest perfekte september og det meste af oktober med store døgntemperaturforskelle, tørrende vinde og gode høstforhold gav vine med høj modenhed og stor koncentration. Barbera og Dolcetto blev høstet fra 15/9 og Nebbiolo fra 25/9. syreniveauet er godt men ikke særlig højt. Niveauforskelle mellem producenter og marker er der naturligvis som altid, men variationerne i grundkvalitet er usædvanligt små indenfor området. Køber man uden at have smagt, er det en ret sikker årgang at gøre det i.